Screen Reader Mode Icon
Αγαπητέ Συμμετέχοντα,

Ευχαριστούμε πολύ που θα λάβεις μέρος στην έρευνα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος DICIPASS4YOUTH. Με την έρευνα αυτή,στοχεύουμε να εντοπίσουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων με σκοπό την ενεργή και υπεύθυνη ψηφιακή πολιτότητα. Αυτή η μελέτη θα βοηθήσει να κατανοήσουμε την παρούσα αντίληψη και συμπεριφορά των νέων όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Επίσης θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες τις οποίες, με απώτερο σκοπό την ψηφιακή αγωγή κάθε πολίτη.

Με την συμπλήρωση της παρούσας έρευνας, η συμμετοχή σου θα παραμείνει εντελώς ανώνυμη. Η έρευνα αυτή δε θα συλλέξει προσωπικά δεδομένα όπως όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κτλ. Όλα τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του προγράμματος DICIPASS4YOUTH.

Κατανοούμε πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος σου, γι’ αυτό σε διαβεβαιώνουμε ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δε θα πάρει περισσότερο από 10-15 λεπτά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
I. Προσωπικά Στοιχεία

Question Title

* 1. Χώρα Διαμονής

Question Title

* 2. Ηλικία:

Question Title

* 3. Φύλο:

Question Title

* 4. Που μένεις;

Question Title

* 5. Παρακαλώ, σημείωσε το υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο που έχεις επιτύχει μέχρι τώρα:

Question Title

* 6. Στην παρούσα φάση:

Question Title

* 7. Από το 1 έως το 5 πόσο σχετικές είναι οι παρακάτω προτάσεις σε σχέση μ' εσένα (1-άσχετο, 5-σχετικό )

  1 (καθόλου σχετικό) 2 3 4 5 (σχετικό) Δεν ξέρω 
Η μητρική σου γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας την οποία διαμένεις
Οι γονείς σου, όπως και οι παππούδες σου, μιλάνε στο σπίτι κι άλλες γλώσσες πέραν της επίσημης γλώσσας της χώρας στην οποία διαμένεις
Σε σύγκριση με τον τρόπο τον οποίο ζουν οι άλλοι κάτοικοι της χώρας στην οποία διαμένεις, πιστεύεις ότι η κοινωνία σε αντιμετωπίζει δίκαια όπως σου αξίζει; (π.χ.στον τομέα της εκπαίδευσης, κοινωνική ζωή, κτλ.)
Έχεις ελεύθερη και ολοκληρωμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση
Έχεις πρόσβαση στον εργασιακό τομέα που επιθυμείς
Έχεις πρόσβαση σε κοινωνικές,πολιτιστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις/γεγονότα (π.χ. εκλογές,πρόσβαση σε κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, κτλ.)
II. Αντίληψη σχετικά με την Ψηφιακή Πολιτότητα
Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο «Ψηφιακή Πολιτότητα»; Τι σημαίνει για σένα; Ποια στοιχεία Ψηφιακής Πολιτότητας θεωρείς σημαντικά; Οι επόμενες 4 ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις την αντίληψη που έχεις σχετικά με την ψηφιακή πολιτότητα.

Question Title

* 8. Έχεις ακούσει ποτέ τον όρο «Ψηφιακή Πολιτότητα»;

Question Title

* 9. Τι σημαίνει «Ψηφιακή Πολιτότητα για σένα»; Παρακαλώ, καταγράψτε 3 λέξεις-κλειδιά

Question Title

* 10. Ψηφιακή πολιτότητα μπορεί να οριστεί ως η κατάλληλη και υπεύθυνη συμπεριφορά σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Κατά την άποψη σου, ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία της Ψηφιακής Πολιτότητας για τους νέους; Παρακαλώ, επίλεξε 3 από την πιο κάτω λίστα:

Question Title

* 11. Πιστεύεις ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτών και των ψηφιακών πολιτών;

III. Ψηφιακές Συνήθειες και Συμπεριφορές
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εξετάσουμε τις ψηφιακές συνήθειες που έχεις και πώς συμπεριφέρεσαι σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Πιο κάτω θα βρείτε ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε την συμπεριφορά σου. Παρακαλώ απάντησε με ειλικρίνεια.

Question Title

* 12. Ψηφιακή Πρόσβαση. Πιο κάτω θα βρεις μια λίστα με χώρες. Κάποιες από αυτές έχουν πιο αναπτυγμένες τεχνολογίες και συνδέσεις, και κάποιες άλλες όχι ή τουλάχιστον όχι στο ίδιο επίπεδο. Κατάταξε τις χώρες ανάλογα με τη μέση ταχύτητα σύνδεσης (1- υψηλότερη, 10-χαμηλότερη)

  1 (υψηλότερη) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (χαμηλότερη)
Αυστραλία
Κύπρος
Γερμανία
Ελλάδα
Ιρλανδία
Λιθουανία
Ρουμανία
Ισπανία
Ταιβάν
Ταϊλάνδη

Question Title

* 13. Ψηφιακό Εμπόριο. Ένας διαδικτυακός πωλητής πουλάει το πιο κάτω προϊόν στο eBay/Amazon/AliExpress/κτλ. Το προϊόν έχει βαθμολογηθεί με 1 αστέρι από τα 5 και έχει μία μόνο θετική κριτική από αγοραστές. Δεν δίνεται καμία εγγύηση για επιστροφή στην περίπτωση που αλλάξεις γνώμη.Θα αγόραζες το προϊόν αυτό;

Question Title

* 14. Ψηφιακή Επικοινωνία. Μετά από μία επαγγελματική συνέντευξη, η εταιρεία επικοινωνεί μέσω WhatsApp για να ενημερώσει τον υποψήφιο για την επιτυχία της συνέντευξης και την εργοδότησή του.Τι πάει λάθος και γιατί;

Question Title

* 15. Ο όρος Ψηφιακός Αναλφαβητισμός δεν σχετίζεται μόνο με τον τρόπο χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών/πλατφόρμων αλλά και την ικανότητα μας να βρίσκουμε και να αξιολογούμε κριτικά τις πληροφορίες (π.χ. αληθινό έναντι ψεύτικου κλπ.)Σημείωσε ποια από τις πιο κάτω φωτογραφίες είναι αληθινή κατά τη γνώμη σου:

Question Title

* 16. Ψηφιακή Συμπεριφορά. Το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε από κάποιον που ενδιαφέρεται να υποβάλλει αίτηση για θέση εργασίας. Τι νομίζεις ότι πάει λάθος με την επιστολή αυτή;Θα έστελνες μια τέτοια επιστολή στον καθηγητή/εργοδότη σου;

Question Title

* 17. Ψηφιακός νόμος. Παρακολούθησε το πιο κάτω βίντεο από το Youtube. Πιστεύεις ότι πάει κάτι λάθος με την επιλογή και χρησιμοποίηση της εικόνας από το Flickr; Αν ναι, τι;

Question Title

* 18. Ψηφιακά δικαιώματα και υπευθυνότητες. Κοίταξε τις παρακάτω συνομιλίες μέσω FACEBOOKΜπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτές οι αναρτήσεις είναι κατάλληλες για δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πώς ένας ψηφιακός πολίτης σέβεται τα δικαιώματα των άλλων στον ψηφιακό χώρο;

Παρακαλώ εξήγησε.

Question Title

* 19. Υγεία και Ευεξία . Ποια είναι τα φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπιση κατά την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας;Σημείωσε τις σωστές απαντήσεις.

Question Title

* 20. Ψηφιακή Ασφάλεια. Έχεις προσθέσει πρόσφατα ένα άτομο που δεν γνωρίζεις, στις επαφές σου και σου στέλνει μηνύματα στο Facebook.Θα άνοιγες τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο μήνυμα;

IV. Επιπρόσθετα

Question Title

* 21. Έχεις ποτέ συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια/δραστηριότητες σχετικά με την Ψηφιακή Πολιτότητα;

Question Title

* 22. Στα πλαίσια του προγράμματος, θα οργανώσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψηφιακή Πολιτότητα. Θα σε ενδιέφερε να συμμετάσχεις;

Question Title

* 23. Αν ναι, τι είδους πρόγραμμα θα προτιμούσες;

Ευχαριστούμε για την συνεργασία!
 

Αν επιθυμείς να λαμβάνεις ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα DICIPASS4YOUTH και να συμμετάσχεις στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, παρακαλούμε όπως δηλώσεις το ενδιαφέρον σου αφήνοντας τα προσωπικά σου στοιχεία: όνομα,επίθετο, ηλεκτρονική διεύθυνση, όνομα οργανισμού. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και εκπαιδευτική δραστηριότητα στο εξωτερικό. 

Αφήνοντας τα στοιχεία σου, δίνεις τη συγκατάθεσή σου στους εταίρους του προγράμματος να επεξεργαστούν τα προσωπικά σου στοιχεία σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αρ. 45/2001 (EC), 2016/679 (EU) και τους εθνικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων.

Question Title

* 24. Στοιχεία επικοινωνίας

0 of 24 answered
 

T